fbpx

Krav til termografering

krav til termografering

Hvis du skal have udført termografi, er det vigtigt du finder en som er autoriseret eller er tavlefabrikanter. Det er et krav til termografering, at man kun må udføre termografering af eltavle og arbejde på eklektiske installationer, hvis man har styr på det.

VS Automatic har autoriseret installatøren. Hvilket gør at VS Automatic sagtens kan hjælpe dig og står klar til både at rådgive dig svare på de spørgsmål der er.

Reglerne for termografering af eltavler 

Inden termografering af en eltavle, skal der udføres en risikovurdering. Som skal fastslå om det er muligt at arbejde med termografering, under spændingen eller tæt på en spænding.

En af de krav til termografering er, at det er vigtigt at være opmærksom hele vejen igennem. Især når ved åbningen af låger eller afdækningen på ældre tavler. Ved risikovurderingen skal der også tages stilling til om termografering kan udføres kun af en person, eller der skal være flere til stede klar til at hjælpe.

Ved arbejde nær og på en elektrisk installation, som en eltavle. Skal der være en overensstemmelse med EN 5011, drift af elektriske installationer og anlæg loven.

Når termografering bliver udført på en eltavle, hvor der er spænding i nærheden eller under skal vedkommende være fyldt 18 år. Dog hvis vedkommende er under uddannelse og der er en sagkyndig som fører opsyn, er det muligt at være 16 år når det sker.

Der skal oplyses og instrueres om sikkerhedsmæssig adfærd under arbejdet på eklektiske installation som har spænding under eller i nærheden. Hvad der er korrekt at gøre og hvad er forkert at gøre. Det er vigtig der er styr på sikkerheden. For når man termograferer, skal der være tændt for eltavlen, ellers vil man ikke få noget ud af at termografere.

VS Automatic står til rådighed til at hjælpe dig og svare på spørgsmål. Du kan booke en tid på hjemmesiden eller ringe på ”75 64 18 99