fbpx

Hvordan ser en varmepumpe ud og hvor skal den placeres?

Hvordan-ser-en-varmepumpe-ud-og-hvor-skal-den-placeres

Hvordan ser en varmepumpe ud og hvor skal den placeres?

Måske spørger du dig selv “hvordan ser en varmepumpe ud?” En varmepumpe er bestående af to dele. En indendørsdel som sidder inde i din bolig og en udendørsdel som er placeret udenfor. Du kan i dette indlæg, læse om både indendørs- og udendørsdelen, samt hvordan de skal placeres, for at du får mest muligt ud af din varmepumpe.

Her kan du se forskellige modeller på, hvordan ser en varmepumpe ud, og hvilke dele de indeholder:

Midea luft til luft varmepumpe

Midea varmepumpe A+ 3.8KW

Mitsubishi luft til luft varmepumpe

Mitsubishi varmepumpe HERO LN25VG Perlehvid m. Wi Fi

Daikin luft til luft varmepumpe

Daikin varmepumpe Emura 35

Indendørsdelens placering af luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpens placering af indendørsdelen bør være så højt og centralt som muligt i boligen. Den skal placeres højt da indendørsdelens altid skal være placeret over udendørsdelens niveau. Placering i boligen skal gerne være i et stort rum, for at undgå forhindringer for luftstrømmen der er i nærheden.

Luft til luft varmepumpen skal placeres så centralt som muligt, for at få det største udbytte. Med denne placering kan varmen lettere spredes rundt i boligens øvrige rum. Hvis alle døre til boligen er åbne, vil det være muligt for den varme luft at cirkulere frit, på den måde kan man bedst muligt udnytte varmepumpen.

Indendørs- og udendørsdelen, bør placeres tættest muligt på hinanden. Det har en stor betydning hvor man vælger at placere luft til luft varmepumpen. Dette vil have indflydelse på, hvor meget energi man kan spare i ens bolig.

Ved valg af placering af luft til luft varmepumpen, hjælper VS-Automatic med at guide dig til at træffe hvor det endelig valg af placering skal være. Derudover rådgiver vi dig i hvilke varmepumpe der passer til dig, dit behov og din bolig.

Udendørsdelens placering af luft til luft varmepumpe

Hvis det er muligt, kan man med fordel placere udendørsdelen på et sted, hvor der vil komme varme fra vintersolen, da du vil kunne spare mere energi.

Der kan dannes is under udendørsdelen, derfor bør den placeres minimum 15 cm fra jorden samt ca.10 cm fra boligens yderste mur.

Udendørsdelen udfører en automatisk afrimning af luft til luft varmepumpen om vinteren. Hvis udendørsdelen er placeret et sted, hvor der kan forekomme sol, kan afrimningen reduceres lidt.

Vil du vide mere?

Læs mere om varmepumper her: varmepumpe luft til vand

For at finde ud af hvor effektiv og god en varmepumpe er til at omdanne strøm til varme, kan du læse mere her.

Ønsker du at vide mere om luft til luft varmepumpe, kan du læse mere om det her.

 

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.