Gratis besøgstæller

Hvordan programmeres automation i 2020?

Hvordan programmeres automation i 2020?

Det store Industri 4.0-bølge er fortsat på vej indover automations- og produktionsbranchen – både på verdensplan, men også her i Danmark. Kort fortalt, så er Industri 4.0 et udtryk digitaliseringen af industrivirksomheder. Det essentielle i dette fænomen er at udvinder og udnytter data fra sin produktion, for så at optimere produktomkostningerne. Dette kan bl.a. gøres med IO-Link og IIoT (Industrial Internet of Things), hvor man kobler de enkle komponenterne, i en maskine, op på et netværk, og derfra kan man hente data direkte dem. På den måde får virksomheden en dybere indsigt i, hvad der foregår i deres produktion.

Industrirobotter

Som mange ved, så kan robotter være en substitut for menneskelig arbejdskraft. Mange virksomheder benytter specielt robotter i forbindelse med gentagende arbejdsgange evt. i farlige arbejdsmiljø. I 2020 er bilindustrien fortsat den førende branchen indenfor brug af robotter. Selvom den mest anvendte robottype er indespærret robotter, så er den hurtigst voksende type kollaborative robotter. Det skyldes, at virksomheder har fået øjnene op for, hvilke muligheder denne type robotter bringer med sig. Kollaborative robotter er mindre, mere mobile og mere intelligente, så de kan samarbejde med mennesker. Ifølge dataanalyse- og konsulentfirmaet GlobalData havde det globale robotmarked i 2018 en værdi på 660 mio. kr. og de anslår, at det vil stige til 1,8 mia. kr. i 2025. Virksomheder, der i forvejen benytter sig af robotløsninger, vil investere i flere og virksomheder, der endnu ikke har nogen robotter i sin produktion, vil begynde at investere penge i dem.

Digital tvilling

I forbindelse med Industri 4.0 bliver det også mere og mere udbredt at benytte sig af fænomenet Digital tvilling. Det er et udtryk for en digital udgave af sit anlæg eller sin maskine, enten i 2D eller 3D. En digital tvilling kan udnyttes på forskellige niveauer. Det mest basale niveau er, hvor man blot har et digital layout af sit anlæg, og det mere komplekse niveau er, hvor man tilknytter de data, man udvinder af det fysiske anlæg, til den digitale udgave. Dette kan man bl.a. bruge til forebyggende vedlighed, som spiller en stor rolle i forhold til at optimere en virksomheds produktivitet.

Hvad kan VS Automatic tilbyde?

Vi har over 20 års erfaring inden for optimering af maskiner og procesanlæg. Det gælder både helt nye maskiner, men også eksisterende maskiner. Vi tilstræber os på at være opdateret inden for den nyeste viden og imødekomme vores kunders efterspørgsel og behov.

Mere konkret betyder det, at vi eksperter i PLC/HMI-løsninger samt SCADA-løsninger. Vi har erfaring med en lang række fabrikater og er ikke nødvendigvis bundet til et fabrikat. Samtidig tilbyder vi også robotløsninger.

Vi er opmærksomme på Industri 4.0-bølgen og arbejde hver dag hårdt på at implementere det i vores kundeløsninger. For på den måde kan vi skabe mest mulig værdi for vores kunder.

Skriv en kommentar