fbpx

Hvad er termografering

Hvad-er-termografering

I denne artikel kommer du til, at læse om hvad er termografering.

Kan du ikke forstår hvorfor det hele tiden er koldt i din bolig. Eller vil du gerne have tjekket din bolig og se om der er noget du ikke selv kan se, med det blotte øje.

Hvad er termografering, det gør at du kan se problemet inden det går hen og bliver et kæmpe problem og holde øje med vedligeholdelsen. Det også muligt for dig, at se om din eltavle har nogen problemer ved at bruge termografering. Det gør det muligt at finde en fejl inden der kunne ske noget, som f.eks. i værste tilfælde der kan udbryde brand.

Hvad kan termografering

Hvad er termografering egentligt og hvad kan det bruges til?

Termografering er når man benytter et termokamera, som har en infrarød detektor. Termografi er bl.a. at man ved hjælp af et kamera, kan scanne dit hus og finde ud af hvor varmen slipper ud og hvor kulden kommer ind. Den kan måle temperaturen. 

Alle ting udstråler infrarød energi, det afhænger af hvor varmet objektet er, jo varmere, jo større infrarød energi. Hvis det ikke er så varmt, er der mindre infrarød energi. Hvilket man ville kunne se på termokameraet.

Selve termokameraet omsætter hvad den måler, til en IR detektor. Hvilket gør at termograføren hurtigt kan se hvor der er forskel på energien i overfladen. Termokameraet kan ikke måle ned i et emne eller igennem det, men kun måle overfladen. Den kan dog se lige præcis hvor forskellen er i overfladen.

For at se forskellen har IR detektoren farver som viser hvad er koldt og hvad er varmt, for at termograføren hurtigt kan se hvad er hvad.

Hvad-kan-termografering

Hvilke typer af termografering er der

El-termografering er hvor du kan finde fejl i din eltavle. Det er muligt både at finde løse og dårlige forbindelser og se hvis der er noget som er overbelastet. Hvilket gør, at du hurtig kan finde fejlen og gøre noget ved det. Da i værste tilfælde af at problemet ikke bliver løst, kan eltavlen udbryde i brand.

Bygningstermografering er blevet mere og mere populært gennem årene. Ved termografering af en bygning vil man hurtigt kunne se hvor der er nogen bygningsfejl. Det er begyndt at blive meget normalt at ved huskøb, man tager ud med et termokamera for, at se hvordan huset tilstand er. Det er muligt at se utætheder, manglende isoleringen, fugt i væggene eller et i taget, kuldebroer og andre bygningsfejl.

Industritermografering er med til at forbygge vedligeholdelse i industribranchen. Det er ofte en blanding mellem el-termografering og bygningstermografering. Det kan også bruges til at holde øje med maskinerne og se om der er noget som er slidt der skal skiftes ud.

Hvis du har nogen spørgsmål eller har brug for rådgivning, er du velkommen til at kontakte os på vores hjemmeside eller ringe på “75 64 18 99”.

Skriv et svar