fbpx

El-regler 2021

el regler

Har du helt styr på de nye el-regler eller er du stadig lidt i tvivl om dem. El kan være farligt hvis der ikke er fuldstændig styr på det. Hvis det ikke bliver holdt vedlige, kan det gå galt. I værste tilfælde kan det udbryde i brand. VS Automatic, vil gerne være med til at gøre du har helt styr på reglerne og så det lever op til lovgivningen.

HPFI har skiftet navn til RCD. Det er ny blevet lovligt at der skal være 2 stk. RCD i nye installationer. Det gør man så der er mindre chance for at der sker noget. Hvis der sker en fejl på den ene af dem, går den videre til den anden. Det deler strømmen ud i hele huset også hvis den en RCD har en fejl.

Hvis du laver en ny installation eller erstatter den gamle tavle, så skal man have 2 stk. RCD.

Hvis du flytter din tavle, skal den følge de nye regler som er at den skal have transientbeskyttelse og 2 stk. RCD.

Afstandskrav og transientbeskyttelse for el-regler

Afstandskrav er at der skal være 1 meter til væggen overfor, fra det område på tavlen der stikker længst ud. Hvis tavlen er bredere end 1 meter eller højere end 1 meter gælder afstand kravet.

Det vil også gælde hvis du har mere end 1 tavle, f.eks. hvis du har 2 ovenpå hinanden, så den bliver højere end 1 meter i alt. Hvis der skal laves om på tavlen, skal der følges de regler som var, på det tidspunkt tavlen blev sat op.

Transientbeskyttelse som beskytter mod lyn, det skal installeres for at beskytte et stort antal mennesker, offentlige serviceydelser, kommercielle eller industrielle aktiviteter og menneskeliv. I andre situationer, skal der fortages en risikovurdering om den skal installeres. Det gælder ikke i enfamiliesboliger, der skal det vurderes om værdien af installationen vil koste mindre end 5 gange så meget.

Det er vigtigt at din installatør kender belastningen af de kabler som det nye kabel skal ligge sammen med. Det er vigtigt for hvis der ikke er styr på det, kan temperaturen blive for høj og der kan ske brand i værste tilfælde.

VS Automatic står klar til at rådgive dig og svare på spørgsmål. Du kan booke en tid på hjemmesiden eller give et kald på ”75 64 18 99

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.