fbpx

Varmepumpe: Billig og effektiv løsning til at forbedre indeklimaet

Forbedre indeklimaet med en effektiv varmepumpe

Udluftning og god luftcirkulation er altafgørende for at sikre det gode indeklima i din bolig. En luft til luft varmepumpe er en billig og effektiv løsning, som kan forbedre indeklimaet markant. Udover at spare på varmeregningen kan en varmepumpe ligeledes være med til at forebygge skimmelsvamp og andre fugtskader.

Indeklimaet har stor betydning for dit velbefindende. Opholder vi os i et dårligt indeklima, kan det bl.a. komme til udtryk som hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed samt astma og allergi. Det er derfor utrolig vigtigt at prioritere og investere i det gode indemiljø, da det kan gøre en verden til forskel – både for dig selv og din bolig.

Forbedre indeklimaet med en luft til luft varmepumpe

Med en luft til luft varmepumpe kan du nemt og effektivt forbedre indeklimaet, hvad enten det drejer sig om:

🏠 Helårsboligen
🏠 Sommerhuset
🏠 Kolonihaven
🏠 Virksomheden
🏠 Værkstedet
🏠 Garagen

Forbedre indeklimaet med en varmepumpe

En varmepumpe giver god cirkulation, da luften fordeles i rummet og temperaturen forbliver jævn. Den konstante temperatur og gode ventilation er med til at mindske kold og fugtig luft, hvilket er synderne, når vi taler om skimmelsvamp og andre fugtskader.

Valget af en luft til luft varmepumpe er også et valg med tanke på miljøet. En varmepumpe er et grønnere valg af varmekilde, da den ikke har et særlig stort Co2 udslip. Du kan se vores udvalg af luft til luft varmepumper her.

Kom af med ”sommerhuslugten” og forebyg skimmelsvamp og husstøvmider

En varmepumpe kan både komme til gavn på de kolde og de varme dage. Om sommeren kan den sørge for en køligere rumtemperatur, og om vinteren holder den dig og boligen lun og vel ventileret – uden at du oplever træk. 

En luft til luft varmepumpe er specielt velegnet til huse, som indeholder meget fugt fx sommerhuse. Den gode luftcirkulation sikrer en ensartet luftfugtighed og temperatur, som bliver jævnt fordelt i rummet. Du kan på den måde forhindre det kolde og fugtige indeklima, hvilket danner grundlag for den såkaldte ”sommerhuslugt”. Læs mere om varmepumper til sommerhus.

Fugt giver ligeledes gode betingelser for skimmelsvamp og husstøvmider.

Du kan i dag få udvalgte varmepumper med indbyggede filtre, som opfanger bakterier, støv og pollen. Derfor er valget af en varmepumpe også et yderst astma og allergivenligt valg, hvis du er særlig overfølsom overfor disse emner. 

Forbedre indeklimaet med en varmepumpe og forebyg skimmelsvamp

Skimmelsvamp trives i et fugtigt og koldt indeklima og kan have stor negativ indvirkning på dit helbred. 

I en pjece, omhandlende skimmelsvamp, oplister Astma-allergi Forbundet flere brugbare punkter, som indikerer, at luftfugtigheden i din bolig er for høj. Kan du sætte ✔️ved flere af punkterne, så er en varmepumpe måske den helt rigtige løsning for dig.

Forbedre indeklimaet og få bugt med skimmelsvamp

Ovenstående er hentet fra Astma-Allergi Forbundets pjece (s. 12) omhandlende skimmelsvamp. 

Lave installationsomkostninger & billig drift

Anskaffelsen af en luft til luft varmepumpe er ikke kun en investering i dit indeklima – det har også en økonomisk gevinst. En varmepumpe er både billig i installation og drift. Prisen ligger mellem 7.000 – 15.000 kr. alt afhængig af model, størrelse og dit specifikke behov. Det er en investering, der stort set er tjent hjem igen i løbet af blot 2-4 år, da du vil have opnået en tilsvarende besparelse på din varmeregning.

Husk, at du kan få håndværkerfradrag for de udgifter, som du har i forbindelse med installationsarbejdet. Du kan læse mere om håndværkerfradrag her.

Forbedre indeklimaet med en smart WiFi styret varmepumpe

En luft til luft varmepumpe er efterhånden blevet en moderne og grønnere løsning i mange boliger. Der er sket meget, hvad angår designet og funktionerne i varmepumperne, hvor du i dag kan få et væld af farver og mange pumper kommer nu med indbygget WiFi.

Teknologien gør, at du kan betjene din varmepumpe på afstand. Det gør bl.a., at du har mulighed for at opvarme sommerhuset på forhånd og ankomme til en dejlig varm feriebolig. Det giver dig mulighed for at regulere temperaturen, hvis der varsles om frostgrader og kølige nætter, uden at du skal møde fysisk op i ferieresidenzen. Og skulle det ske, at du glemmer at slukke for varmen inden afrejse – ja, så er den mulighed der også.

Forbedre indeklimaet med en varmepumpe med WiFi

Med en smart App kan du styre din luft til luft varmepumpe. Tænd for varmen, mens du er på farten, og ankom til et dejlig lunt sommerhus. 

Vedligeholdelse og lovpligtigt serviceeftersyn

Vedligeholdelsen af en varmepumpe er minimal. En luft til luft varmepumpe behøver kun rensning af filteret samt et årligt serviceeftersyn.

Vi er KMO-certificeret installatører, hvilket er en godkendelse af Miljøstyrelsen til at montere og servicere køleanlæg og varmepumper. Vi kan derfor garantere et professionelt arbejde og korrekt håndtering af varmepumper, så du opnår den bedste effekt og overholdelse af de lovmæssige krav. Vi leverer, monterer og står for det årlige lovpligtige serviceeftersyn.

Har du brug for rådgivning om din kommende varmepumpe? Så kontakt os på telefon +45 75 64 18 99 eller via formularen her.

Anbefalede indlæg

Fordi du læste indlægget, tror vi at du kan lide disse indlæg.